پاسخ:
با سلام / از محبت شما سپاسگزارم. بنده اطلاعی در این زمینه ندارم.
پاسخ:
با سلام / در کتاب ما و زرتشت نوشته این حقیر مطالبی در این زمینه موجود است. شما یا کتاب را تهیه نمایید و یا فایل پی دی اف را دانلود کنید. باز اگر مطلبی بود در خدمتم.
پاسخ:
سلام / ارادتمند
امیدواروم در کمال صحت و سلامتی باشی محمدصادق جان
بحث شفاعت؛ یکی از بحث های کلیدی قرآنی است که ریشه در اندیشه اسلامی دارد. برای اینکه این موضوع برای شما حل شود پیشنهاد می کنم به کتاب های حضرت آیت الله سبحانی رجوع کنید.
این مقاله هم از سایت ایشان بسیار خلاصه و مفید است = (
اینجا)
و درباره اینکه آیا شفاعت اختیار و خوبی اسنان منافات دارد یا خیر، این مقاله کوتاه را نیز مدّ نظر قرار دهید + (
اینجا)
باز اگر سوالی بود در خدمتم. یاعلی
پاسخ:
سلام / متاسفانه به خاطر مشکلات جاری در سایت و از بین رفتن دامنه قبلی ما، مدتی توان پاسخگویی را نداشتم.
چند پیام گذشته شما را ملاحظه کردم و سعی ام این بود بتوانم قضیه را به روشنی متوجه شوم که نشد!
شماره افرادی که در فن مورد نیاز شما خبره باشند را حقیر ندارم. پیرمرد نیک سیرتی بود که در این فن بسیار مسلط بود و از معتمدین مرحوم آیت الله فاضل که دار فانی را وداع گفت.
باز اگر کمکی از دستم بربیاید در خدمتم.
یاعلی
پاسخ:
سلام / از محبت شما ممنونم و سلام مخصوص به سید جلیل القدر حاج آقای موسوی برسانید.
بحث درباره گروهی از مخلوقات که «جن» نامیده می شوند، بحث دامنه داری است که در چند خط و چند جمله گنجیده نمی شود و نیاز به مطالعه منسجم دارد. اما به طور فشرده اگر قرار باشد به این سوالات پاسخ داد باید گفت که وجود جن مطلب ثابتی است که در ادیان گوناگون شواهدی دال بر آن داریم و قرآن کریم نیز سوره ای را مستقلا به نام این دسته از مخلوقات دارد.
مطلب اینجاست که آیا انسانها می توانند با اجنه در ارتباط باشد؛ باید گفت ارتباط با اجنه ممکن و میسر است؛ اما راه و روش خاص به خود را دارد. اجنه بر اساس ساختار خلقتشان توانایی هایی را دارند که برای برخی از ما انسانها شگفت انگیز است. اما انسانهای تلاش کرده در زمینه های گوناگون، این دسته از توانایی اجنه را مهم قلمداد نمی کنند؛ چه مومنین و انسانهای پاکیزه که در اثر عبودیت به درجاتی نائل شده اند و چه کسانی که حتی به خدا اعتقاد ندارند و در اثر ریاضت های نفسانی مراحلی را طی کرده اند. ارتباط با اجنه و گفتگو و ملاقات با آنها میسر است و گزارش هایی در کتابهای گوناگون (اعم از اسلامی و غیراسلامی) برای ما رسیده است.
درباره اینکه آنان می توانند در انسانی حلول کنند نیز بحث بر پایه سوالات دیگر بنا می شود و نمی توان به سادگی بدان پاسخ داد. با وجود همه تحقیقات و کتابهایی که در زمینه اجنه نگاشته شده؛ باید گفت که اطلاعات ما از جنیان بسیار محدود و ناچیز است. اینکه آیا انسانها بر اجنه می توانند مسلط شوند و یا بالعکس مطلبی است که در کتب تاریخی شواهدی مبنی بر آن دیده می شود. تسلط بر اجنه بر مبنای احکام همه ادیان (اسلام مسیحیت و یهود) مجاز نیست و در تعابیر به آن «سحر» یا «جادو» گفته می شود. همانطور که انسانها می توانند بر اجنه تسلط یابند؛ آنها نیز می توانند بر انسانی مسلط شوند؛ اما بر اساس برخی از شواهد تسلط آنها بر مومنین ممکن نیست.
در پاسخ به اینکه آیا اجنه می توانند در انسانی حلول کنند؛ باید گفت که حلول در انسان ممکن نیست و این با حقیقت روح آدمی منافات دارد. بر اساس ادله ادیان گوناگون و نه فقط اسلام؛ اجنه نمی توانند چنان در انسانی نفوذ کنند که جایگزین روح او شوند. حتی کسانی از اندیشمندان اروپایی که شواهدی از کتاب مقدس دال بر این مطلب ارائه می کنند؛ برداشت ناقص و گزینشی دارند و قرائت شخصی می کنند. بخشی از گفته هایی که در زبان رایج مردم می گویند فلانی «جن زده شده» و یا «جن در او حلول کرده»؛ بیماری های حاد روانی است که مردم ساده انگار گمان می کنند اثرات حلول یک جن در اوست.
اینکه آیا جنی خود را به انسانی نزدیک سازد و او را اذیت و آزار دهد؛ شنیده شده و در پاره ای از کتاب ها خوانده شده است. هر مکتب و راه و سلوکی؛ راه و روشی را برای برون رفت از آزارهای جنیان ارائه می دهد که هر کدام شاید بتواند به فراخور حال آسیب دیده کارساز و عملی باشد؛ چرا که راه های دوری از جنیان گوناگون است و آنها با برخی از رفتارها و کردارها نیز آسیب می بینند و از آنها دوری می کنند. اخیرا فرقه «عرفان حلقه» که در ایران گسترش یافته نیز ادعای جن گیری و مسائلی از این دست را دارد که بر اساس دیده ها و خوانده های از آنها باید گفته که جلسات آنها نوعی تئاتر و نمایش محسوب می شود و تنها برای تحریک اذهان علاقه مندان به این قبیل مسائل است که در مقالات و کتاب هایی پاسخ آنها داده شده است.
آنچه که ما می دانیم این است که برای خلاصی از دست آزار و اذیت های اجنه؛ توسل به اهل بیت علیهم السلام و قرائت قرآن بسیار راه گشاست. از ذکر شریفه «صلوات» غاقل نباشیم که آثار بی شماری دارد.
پاسخ:
سلام / ممنونم
درباره سوالتان باید عرض کنم که با تکمیل هر چیزی تبعیت از آنچه تکامل یافته یک راهکار درست و عقلانی است. همانند طبابت که اگر امروز کسی برای درمان بیماری قلب اش به روشهای چاقو و خنجر گذشته تمایل داشته باشد همه خرده می گیرند که با این پیشرفت و اتاق های عمل قلب دیگر استفاده از روش های قدیمی معقول نیست. دین هم که تکامل یافت، عقل حکم می کند که از کامل ترین آن پیروی کنیم و دین اسلام کامل ترین و آخرین دین الهی است و به دستور عقل تبعیت از آن لازم است.
با این حساب کسانی که پیرو راه درست باشند به سرانجام می رسند و بهشت روزی شان می شود. اما در این قانون یک تبصره وجود دارد و آن اینکه کسانی که بعد از اسلام از حقیقت اسلام مطلع نشدند و به آن اگاهی نیافتند و آن هم نه از روی سهل انگاری؛ چنانچه از دین و روش درست پیش از این پیروی کنند سعادت مند می شوند. مانند کسی که در روستای دور افتاده ای در نقاط دور دست قطبی یا جنگل های دور افتاده زندگی می کند و اصلا چیزی از اسلام به گوش او نخورده و مطلبی نرسیده است.
پاسخ:
سلام / بله من در خدمتم.
پاسخ:
سلام / در امان خدا باشید.
پاسخ:
سلام /
خروج از حد تعادل در هر امری مذموم و
ناپسند است. یکی از مشکلاتی که اغلب خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می
کنند، خروج از حد تعادل برخی از اهل خانواده در زمینه های گوناگون است. کسی
که تمام تمرکزش بر روی بخشی جزیی از مسائل روزمره باشد را وسواسی می گویند؛ ممکن
است کسی به پاکی و نجسی اطرافش اهمیت بیش از حد و افراطی بدهد و یا دیگری
در نماز خواندن و تلفظ حروف و یا حتی ممکن است کسی در دستمال کشی و تمیز
کردن خودرو شخصی اش. همه اینها شاخه ای از وسواس است که باید از دست آن خود
را خلاص کرد. برای رهایی از وسواس راه های گوناگونی را پیشنهاد می کنند؛ اما یکی از بهترین و بی عارضه ترین راهکارها درمان با نظارت اطرافیان است؛ بدین معنی که سعی شود در کارهایی که در آنها دچار وسواس می شود؛ حدود و شرایط را به دیگری واگذار کند و هرچه او گفت را گوش دهد.
در زندگانی «مرحوم آیت الله العظمی بروجردی» حکایتی وجود دارد که بهترین نوع و روش درمان برای رهایی از وسواس است. نقل می کنند که ایشان دچار وسواس بودند؛ تا جایی که برای نماز گاهی تا چند بار وضو می گرفتند. استاد ایشان آیت الله «سیدمحمدباقر درچه ای» که از مشکل شاگردش با خبر بود روزی از ایشان می پرسد: آقا حسین مشکل رفع شد؟ و ایشان پاسخ می دهند که: نه استاد شیطان رهایم نمی کند. مرحوم درچه ای می گوید: من تصمیم گرفته ام مشکل شما را حل کنم؛ الآن وضو می گیری با هم به مسجد می رویم. هنگام ظهر و وقت تنگ و استاد ناظر بر وضوی شاگرد؛ تا شاگرد شروع به وضو می کند و صورت را می شوید، استاد می گوید همین کفایت می کند. وضو زیر نظر استاد به صورت حداقلی گرفته شد و استاد فرمود: آقا حسین در وضویت شک نکن! چند روز مرحوم درچه ای خودشان نظارت می کند بر وضوی آیت الله بروجردی برای رفع مشکل وسواس.
حقیقتا همین روش، یکی از بهترین و کاربردی ترین روش ها در ترک وسواس است. کسانی که دچار وسواس هستند باید زیر نظر دیگری کارهایی را که در آنها تردید زیادی می کنند را انجام دهند و از وسوسه هایی که به سراغشان می آید حذر کنند. با این روش رفته رفته در موردی که وسواس دارند تعادل ایجاد می شود. اما نکته بسیار مهم این است که کسانی که وسواس دارند زیاد به حرف اطرافیان توجه نمی کنند. برای همین چند نکته را باید در نظر داشته باشیم:
- سعی کنیم با آرامش برخورد کنیم و از عصبانیت بپرهیزیم (اگرچه سخت است).
- برای درمان عجله و زیاده روی نکنیم.
- بر فرد وسواسی فشار بیش از حد نیاوریم.
- ترس و دلهره را در زمینه ای که وسواس در آن هست از بین ببریم.
- در زمینه وسواس شوخی نکرده و با احترام و جدیت برخورد کنیم.
- و شاید مهمترین نکته و اصل این باشد که با فرد وسواسی در خانواده همدلی و همیاری کنیم.
انشالله مشکل حل می شود ؛ فقط باید خودتان و همسرتان بخواهد و در این زمینه تلاش کنید.
پاسخ:
سلام / خونی که در بدن همه انسان هاست، نجس است و فرقی بین معتاد و غیرمعتاد ندارد. خوردن نجاست حرام است و این نیز فرقی بین معتاد و غیرمعتاد ندارد.
پاسخ:
سلام / سقط جنین جایز نیست.
پاسخ:
سلام / چطوری شما؟ مشتاق دیدار
این سوالی که مطرح فرمودید بسیار کلی است؛ چون
هر قفلی کلید مخصوص به خود را دارد. اما در مجموع برای برکت در تمام زندگی چند نکته کلیدی وجود دارد؛ که باید در آنها دقت نمود و
خوب به کار بست؛
خوب!
1 - توجه به دستورات خدا ؛ یعنی همان انجام واجبات و ترک محرمات که سیزده شب در همان هیئت درباره اش گفتم.
2 - نماز اول وقت!
3 - توسل و ارتباط با اهل بیت علیهم السلام. این بسیار مهم است! علی الخصوص امام زمان علیه السلام که امام دوران ماست و ولایت این امام حیّ بر گردن ماست. استاد بزرگوار آیت الله وحید خراسانی بسیار بر این نکته سفارش دارند و بسیار شنیده ایم که فرموده اند: اگر در توان هست؛ روزانه حداقل یک سوره یس قرائت و به امام زمان علیه السلام هدیه کنیم.
4 - شرکت در مجالس اهل بیت علیهم السلام که در روایات بسیار به آنها سفارش شده است. این مصداق روایت نورانی
فاحیوا امرنا... است.
5 - روزانه یک تسبیح صلوات (صدبار) هدیه کنیم به امامانمان که هر چه داریم از آنهاست و اگر آنها نبودند ما خدا و معرفتش را نمی شناختیم و نمی فهمیدیم.
* / محمد صادق جان ؛ من هنوز بی صبرانه منتظر سوالاتی که گفته بودی هستم.
التماس دعا
پاسخ:
سلام / ممنون از محبتت. پیرو صحبت هایی که با هم داشتیم باز من منتظرم هرگونه کمکی بتوانم در خدمتم. یاعلی
پاسخ:
سلام / من خدمتتون هستم؛ تلفنی هماهنگ می کنیم.
پاسخ:
سلام / حوزه آمدن مرد میدان می خواهد؛ مخصوصا با سن و سال شما؛ جوانب را خوب بسنجید و مطالعه کنید؛ اما بدانید که هر آنچه هست در علم دین است.
پاسخ:
سلام / به خاطر بی ادبی نه به من، به دیگرانی که بسیار محترمند، بخشی از نظر حذف شد.
پاسخ:
سلام / اسلام بهترین و کاملترین دین و مکتب است؛ برای همین ما سایر ادیان را نقد کرده ایم. همین!!!
پاسخ:
سلام / اگر شما جای ایشان بودید چه توقعی از شوهرتان داشتید؟! همان کار را کنید
به نظر می رسد که صبر و همیاری درمان قابل قبولی است. این با انسانیت و فطرت سازگار است. باید نوع بیماری را مشخص کنید تا بشود همفکری کرد.